SNs talentpris: Regler

Regler

1) Det må være minimum to personer i bandet. Bandmedlemmene må være i aldersgruppen fra 14 til 22 år.

2) Det må lastes opp en videosnutt til: www.rockogkor.no, hvor bandet viser utdrag fra låtene de skal spille. Det legges spesielt vekt på den originale låta. En kort presentasjon av bandet vil vi gjerne også ha. Presentasjonen er kun for internt bruk, med mindre noe annet blir avtalt. Frist for opplasting av video er fredag 23.01.15 kl.23.59.59.

3) Band som blir utvalgt skal framføre 3 låter, hvor en av dem skal være en original låt. Samlet tid på settet skal ikke overskride 15 minutt. Overskridelser fører til poengtrekk.

4) Alle band som blir plukket ut oppfordres til å bidra med å selge arrangementet, med tanke på at publikumsrespons er et av de vurderingskriteriene som veier tyngst. Så å ha med egen fan-skare kan være lurt.

5) Det blir valgt ut 5 band til konkurransen som arrangeres fredag 6. februar i Bardu.

6) Vi stiller med backline, så det trengs kun personlig utstyr som gitarer, pedalbrett, bass, trommestikker etc. Informasjon om utstyret kommer så snart det er klart.

7) Skader som skjer på lånt utstyr, utover det som kan forventes i løpet av en gig, kan føre til erstatningsansvar.

8) Hvert band mottar en ekstra billett per bandmedlem.

9) Dømmingen blir gjort på en skala fra 1-10, hvor juryen blir å bestå av 7 medlemmer.

10) Vinneren av konkurransen får anledning til å spille et ekstra sett på 10 minutter etter at vinneren er annonsert, så vær forberedt på det. Her kan bandet selv bestemme innholdet.

Vurderingskriterier

De 4 kriteriene som bandene blir dømt etter er:

1) Musikken. Det legges fokus på klarhet, tekstinnhold, musikalske ferdigheter, samspill og den musikalske framførelsen som helhet. Poeng 1-10

2) Tilstedeværelse på scenen og hvordan bandet kommuniserer med publikum. 1-10

3) Originalt materiale. Den viktigste delen av framførelsen. Her ser vi på originalitet, musikalsk framførelse og tekstinnhold. Poeng 1-10

4) Applaus fra publikum. Poeng gis etter hvor mye respons dere får fra publikum. Poeng 1-20

Bandet med høyest totalsum vinner konkurransen.